De nieuwe jurist wil ondernemer zijn!

Van het weekend zag ik in een chocoladewinkeltje in Middelburg een uitnodigende flyer. Over een andere manier om chocolade te consumeren, zie ook Chocolade snuiven!
Als onverschrokken chocoladejunk met nieuwsgierige instelling trok dit direct mijn aandacht. Het zag eruit als een creatieve aanpak. Ik bedacht mij dat voor modern juridisch samenwerken ook een andere manier van denken en bepaalde mate van creativiteit nodig zijn. Tijd dus voor de nieuwe jurist ... .

Geruchten over de juridische dienstverlening

Het gonst van de geruchten in de media. Ik lees steeds vaker stukken waarin wordt gepraat dat de juridische dienstverlening toe is aan vernieuwing. Ik zie artikelen en beschouwingen verschijnen die mij de indruk geven dat bedrijven roepen om juristen met een nieuwe aanpak. Klanten zouden behoefte hebben aan meer aandacht en betrokkenheid. En aan ondersteuning op een heldere en toegankelijke manier. Het bekende 'uurtje-factuurtje' ligt zo te horen niet echt lekker meer, het ontbreekt soms aan transparantie. En in bepaalde situaties kan toch ook een andere factuurmethode mogelijk zijn? De juridische dienstverlening moet kennelijk anders. Maar hoe dan?

Voordelen van een ondernemende aanpak

Hoe gaaf zou het zijn als die andere juridische dienstverlening een beetje hip en rock-'n-roll is. Tegelijkertijd vraagt zo'n andere manier van dienstverlenen om een nieuw type jurist. Een jurist die in mijn visie ook de kunst van het ondernemen verstaat. Met lef dus.

De nieuwe jurist is flexibel en bereid tot een modern dienstbetoon, staat zichzelf toe daarin te ontwikkelen en aan te passen aan de tijdgeest en de markt. Deze jurist wil ook andere, nieuwe en snelle methoden gebruiken om hetzelfde of een beter resultaat te bereiken. Op een toegankelijke manier en in begrijpelijke taal en zonder af te doen aan de kwaliteit van de diensten. Deze jurist koestert zijn klant, kent diens bedrijf en wil diens verwachtingen overtreffen. En niet geheel onbelangrijk is, dat deze jurist er zelf ook een dosis plezier aan beleeft. De nieuwe jurist is proactief en creatief, ziet kansen, benut deze kansen en maakt ze van waarde. Kortom, naast gedegen vakkennis beschikt de nieuwe jurist ook over ondernemersvaardigheden.

Als bedrijf heeft u veel voordelen van samenwerken met de nieuwe jurist, ongeacht of deze bij u in dienst is, tijdelijk in uw bedrijf meedraait of als zelfstandige opdrachten voor u doet. Daar geloof ik in!

from: Zakelijk met gevoel, label voor juridisch ondernemerschap
posted by: Cheryl
date: 10 July, 2014

Scroll naar boven