Ondernemerschap in het Jaar van de Geit

Volgens Chinese filosofie is 2015 het Jaar van de Geit, en dit begint op 19 februari. In dit jaar draait het om 'compassie', 'creativiteit' en 'verantwoordelijkheid'.

year_of_the_goat_260x300Kansen en bedreigingen

De visies van de Rabobank, ABN AMRO en ING op de juridische dienstverlening zijn eenduidig. De sectorvisies laten volgens mij grotendeels dezelfde uitkomsten en verwachtingen zien. De branche is immer aan het veranderen en vernieuwen. Voor mij is duidelijk dat juristen daarop moeten acteren. Het liefst nu. De kansen en bedreigingen, zoals dat in bedrijfstaal heet, verlangen dat. Of niet? Volgens de sectorvisies zit de juridische markt in de lift. Dat stemt hoopvol. Perspectief voor 2015 laat een (lichte) opwaartse beweging zien. En voor de lange termijn zijn de verwachtingen ook positief. Dit biedt kansen om je als jurist te onderscheiden. Als je nu doorpakt, maak jij straks het verschil.

 
 

Van cruisecontrol naar schakelen

Dus geen tijd om te jammeren en achterover te leunen, maar om actie te ondernemen, te verbinden en samen te werken. Het is aanpakken geblazen. Zouden de banken in hun sectorvisies ook daarop doelen? Vast wel. Meebewegen op de cadans van de juridische markt in de huidige informatiemaatschappij is nodig. Dat vergt van iedere jurist enige mate van weerbaarheid, wendbaarheid en creativiteit. Stappen zetten in de juridische dienstverlening anno nu vraagt om bewustwording en een eigen aanpak. Misschien vraag je jezelf soms af of jouw aanpak ook anders kan? Heel stiekem toch wel? Maar hoe zou je dat willen doen? En kan je dat ook een beetje leren?

Een ondernemende houding opent deuren

In mijn visie is het belangrijk om vaardigheden te ontwikkelen die jou helpen persoonlijk ondernemerschap te laten zien. Zoals de regie durven nemen en zelf de richting bepalen. En niet in de ivoren toren blijven hangen, maar je klant leren kennen en hem vertrouwen geven. In essentie gaat het om een andere mentaliteit. Een ondernemende houding biedt tal van voordelen voor jouw juridische dienstverlening. Maar dan op een manier die ook bij je past. Dat is toch leuk? Nieuwsgierig geworden? Om een idee te krijgen wat daar bij komt kijken, lees meer over ons concept het artikel op Mr.-online of neem contact met ons op.

Wat zijn jouw gedachten over moderne juridische dienstverlening en vereiste vaardigheden voor juristen? Ik hoor graag jouw mening.

 

from: Zakelijk met gevoel, label voor juridisch ondernemerschap
posted by: Cheryl
date: 31 January, 2015

Scroll naar boven