De nieuwe jurist wil chocolade snuiven

De nieuwe jurist wil chocolade snuiven!

Van het weekend had ik een aparte belevenis. In een chocoladewinkeltje in Middelburg zag ik een uitnodigende flyer. Over een andere manier om chocolade te consumeren. Als onverschrokken chocoladejunk met nieuwsgierige instelling trok dit direct mijn aandacht. Best leuk om te proberen samen met een vriendin. Het is flink lachen bij de voorbereidingen en in goed overleg bespreken we de beste aanpak. Het chocostuifsel wordt aandachtig bekeken en gereed gemaakt. De spanning is te snijden, want de chocolade moet 'via de neus naar binnen' ... . Chocolade snuiven!

Geruchten over de juridische dienstverlening

Het gonst van de geruchten in de media. Ik lees steeds vaker stukken waarin wordt gepraat dat de juridische dienstverlening toe is aan vernieuwing. Ik zie artikelen en beschouwingen verschijnen die mij de indruk geven dat bedrijven roepen om juristen met een nieuwe aanpak. Klanten zouden behoefte hebben aan meer aandacht en betrokkenheid. En aan ondersteuning op een heldere en toegankelijke manier. Het bekende 'uurtje-factuurtje' ligt zo te horen niet echt lekker meer, het ontbreekt soms aan transparantie. En in bepaalde situaties kan toch ook een andere factuurmethode mogelijk zijn? De juridische dienstverlening moet kennelijk anders. Maar hoe dan?

Voordelen van een ondernemende aanpak

Hoe gaaf zou het zijn als die andere juridische dienstverlening ís als 'chocolade snuiven'. Een beetje hip en rock-'n-roll. Tegelijkertijd vraagt zo'n andere manier van dienstverlenen om een nieuw type jurist. Een jurist die in mijn visie ook de kunst van het 'chocolade snuiven' verstaat. Met lef dus.

De nieuwe jurist is flexibel en bereid tot een modern dienstbetoon. Hij staat zichzelf toe daarin te ontwikkelen en aan te passen aan de tijdgeest en de markt. De nieuwe jurist wil ook andere, nieuwe en snelle methoden gebruiken om hetzelfde of beter resultaat te bereiken. Hij doet niet af aan de kwaliteit van zijn diensten en zorgt dat zijn aanpak uitnodigt en verrast. Deze jurist koestert zijn klant, kent diens bedrijf en weet zich daarin een weg te vinden. En niet geheel onbelangrijk is, dat hij er zelf ook een dosis plezier aan beleeft. De jurist die kan 'chocolade snuiven' is een proactieve en ondernemende jurist. Hij ziet kansen, benut deze kansen en maakt ze van waarde. Kortom, naast gedegen vakkennis beschikt de nieuwe jurist ook over ondernemersvaardigheden.

Als bedrijf heeft u veel voordelen van de nieuwe jurist, ongeacht of deze bij u in dienst is, tijdelijk in uw bedrijf meedraait of als zelfstandige opdrachten voor u doet. Daar geloof ik in!

Scroll naar boven