Jurist met ondernemersgeest

Cheryl de Meza is legal counsel van De Meza Legal. Mijn stijl is 'zakelijk met gevoel'. Ik ben rationeel én realistisch.

Ik adviseer, schrijf en spreek over juridische aspecten van kunstmatige intelligentie, robotica en blockchain, inclusief privacy en ethische kwesties. Ik doe dat pragmatisch en in duidelijke taal. Ik sta bekend om mijn verfrissende inzichten, heldere visie en sterke analyse. Ik wil continu ontwikkelen, daarom geloof ik in lifelong learning. Ik pak de dingen zowel juridisch als operationeel, zakelijk en commercieel aan. Ik kan uitstekend onderhandelen en communiceer duidelijk en bondig, steeds gericht op een concreet resultaat.

Inhoudelijk sterk en grondig, maar altijd pragmatisch. Zo heb ik vanwege mijn expertise en succesvolle track record meegewerkt aan de wetswijziging in 2007 van Hoofdstuk 5 Telecommunicatiewet over de aanleg, instandhouding en opruiming van kabels. En ik houd van schrijven. Ik ben co-auteur van de publicatie ‘Delen van bedrijfsmiddelen in de telecommunicatie’ (ITeR 82, Sdu Publishers The Hague, 2007).

Ik heb een ondernemersmentaliteit. Dit ziet u duidelijk terug in mijn werkhouding. Juridisch ondernemerschap vind ik belangrijk en wil ik stimuleren. Ik bedenk en creëer daarvoor nieuwe initiatieven.

Ik ben in 1995 afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (bedrijfsjuridische richting) en heb veel bedrijfsjuridische ervaring, ondermeer als bedrijfsjurist bij KPN. Gezien mijn ervaring en achtergrond richt ik mij op technologie gerelateerde juridische kwesties.

Mijn profiel vindt u ook op LinkedIn.

 

Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure.
It is our light, not our darkness that most frightens us. ...
As we are liberated from our own fear, our presence automatically liberates others.

― Marianne Williamson (from:'A return to love')

Scroll naar boven